Tornister pełen Uśmiechów 2015

Pomóżmy dzieciom wejść z uśmiechem w nowy rok szkolny.

Caritas  Diecezji Kaliskiej  rozpoczyna akcję "Tornister pełen uśmiechów". Polega ona na przygotowaniu wyprawek szkolnych najbardziej potrzebującym dzieciom z diecezji kaliskiej. Motywem akcji jest wyrównywanie szans edukacyjnych uczniów, których rodziny znajdują się w trudnej sytuacji materialnej, podniesienie ich samooceny, a także zachęcenie do nauki.

NA CZYM POLEGA PROGRAM?
Program polega na przygotowaniu  tornistra i przyborów szkolnych dla najuboższych dzieci i rodzin wielodzietnych.

Tornister pełen uśmiechów” jest akcją organizowaną przez Caritas Polska i diecezjalne Caritas. Od pięciu lat akcja Caritas ma charakter ogólnopolski.

Bardzo serdecznie zachęcamy, by włączyć się do akcji, która pomoże dzieciom z najbiedniejszych rodzin radośnie rozpocząć rok szkolny. Warto dodać, że w ubiegłych latach, akcja okazała się sukcesem w całej Polsce.

Niech w tym roku także nie zabraknie ludzi dobrej woli, którzy wspomogą najbardziej potrzebujących uczniów.

Caritas Diecezji Kaliskiej zaprasza do włączenia się do akcji charytatywnej pod hasłem „Tornister pełen uśmiechów”. Celem akcji jest skompletowanie i przekazanie najuboższym dzieciom z diecezji kaliskiej wyprawek szkolnych.

W ramach akcji, która potrwa do 30 września, Caritas Diecezji Kaliskiej prowadzi zbiórkę przyborów szkolnych. – Trafią one do najbardziej potrzebujących uczniów z terenu diecezji kaliskiej.

Przybory szkolne, zeszyty, plecaki można przynosić do biura Caritas, przy ul. Prostej 1A w Kaliszu od poniedziałku do piątku w godzinach od 9.00 do 14.00.

WSPÓLNYMI SIŁAMI PRZYGOTUJEMY JAK NAJWIĘCEJ WYPRAWEK SZKOLNYCH!

Akcję można też wspomóc dokonując wpłaty na konto Caritas:

15 1050 1201 1000 0022 7106 5233 z dopiskiem: „Tornister pełen uśmiechów”