Miniony weekend to bardzo owocny czas, pełen kreatywnych działań...

Za nami ostatnie spotkanie w tym miesiącu. Miniony weekend to bardzo owocny czas, pełen kreatywnych działań. Naszym Seniorom „towarzyszyły” zajęcia plastyczne, zajęcia krawieckie oraz zajęcia z Animatorem czasu wolnego. To co działo się w ten dwa dni bez wątpienia można określić czymś wyjątkowym. Zaangażowanie i chęć działania uczestników była ogromna. Podczas zajęć plastycznych Kaliscy Seniorzy przygotowywali elementy scenografii, a także strojów niezbędnych do realizacji etiudy teatralno – tanecznej, która będzie artystycznym podsumowaniem zbliżającego się wielkimi krokami zakończenia projektu. Więcej szczegółów zdradzić nie możemy. W tym samym czasie druga grupa działała w obszarze zajęć krawieckich. Tam dokonywane były ostatnie poprawki, wcześniej szytych spódniczek, bluzek itp. Uczestnicy przygotowywali również fartuszki, chusteczki i…

Tutaj, musimy się zatrzymać, bo na chwilę obecną jest to nasza tajemnica. Nie zabrakło również aktywności naszego Animatora w tym ważnym dziele. Z okazji tego, że nasze zakończenie będzie odbywać się w okresie przedświątecznym Kaliscy Seniorzy przygotowywali także wszelkiego rodzaju ozdoby: piękne choinki, bombki, łańcuchy itp.

Dziękujemy wszystkim uczestnikom za udział i odwagę w działaniach. Dziękujemy również wszystkim tym, którzy sprawili, że minione dwa dni były pełne radości, nowych doświadczeń oraz pozytywnych efektów.

Prowadzącym, młodzieży ze Szkolnych Kół Caritas oraz wszystkim osobom wpierającym działania w ramach projektu pn. „Kaliscy Seniorzy na miarę XXI wieku. Twórczy – Aktywni – Zintegrowani” realizowanym przez Caritas Diecezji Kaliskiej bardzo dziękujemy za zaangażowanie i okazałą pomoc.

Uczestników oraz Młodzież ze Szkolnych Kół Caritas zapraszamy na kolejne spotkanie 5 - 6 grudnia 2015r.