„Kim jest dla mnie wolontariusz Caritas?”

Dzieciaki z naszej świetlicy postanowiły wraz z opiekunami wziąć udział w konkursie „Kim jest dla mnie wolontariusz Caritas?” i powalczyć o wyjątkową nagrodę. Przygotowania idą nam doskonale, odwiedziliśmy przy tym kilka nowych miejsc. Więcej szczegółów na razie nie zdradzimy... ale zobaczcie, jak doskonale się bawimy:)

Słów kilka o konkursie...

W projekcie należy zaprezentować w dowolnej formie plastycznej, graficznej i reporterskiej (np. rysunek, wyklejanka, wydzieranka, wycinanka, formowanie ze sznurka, grafika komputerowa, wideo, wywiad, dialog) tematykę wolontariatu pod hasłem Kim jest dla mnie wolontariusz Caritas?

W projekcie mogą brać udział dzieci i młodzież w dowolnych grupach wiekowych pod kierunkiem opiekuna i za zgodą opiekunów prawnych osób niepełnoletnich. Praca grupowa jest warunkiem koniecznym.

Celem projektu jest popularyzacja idei wolontariatu w działaniach Caritas, a także integracja dzieci i młodzieży korzystających ze świetlic socjoterapeutycznych Caritas, rozwijanie ich zdolności plastycznych, reporterskich oraz umiejętności posługiwania się grafiką komputerową i technologią.

Prace można nadsyłać do 31 października 2015 roku. Najciekawsze prace zostaną wyróżnione!