„ART, CRAFT & MUSIC ”

Caritas Diecezji Kaliskiej serdecznie zaprasza Opiekunów i Młodzież Szkolnych Kół Caritas do udziału w twórczym spotkaniu pn. „ART, CRAFT & MUSIC ” które odbędzie się

19 marca (sobota) 2016r., w Kaliszu ul. Stawiszyńska 20 w godzinach od 9.30 do 16.00. W programie między innymi: CUP SONG, czyli wspólne granie na kubkach, filcowe sowy, cekinowe pisanki, easy decoupage…

Spotkanie poprowadzi Pani Magdalena Lisiak z Poznania pedagog, autorka wielu programów zajęć dla dzieci i młodzieży realizowanych podczas obozów socjoterapeutycznych organizowanych przez naszą Caritas.

Spotkanie zostało zaplanowane w taki sposób, by każdy z uczestników nabył konkretne umiejętności wykonywania ciekawych prac, które będzie można wykorzystać w działalności SKC w danej szkole, przy wykorzystaniu materiałów ogólnie dostępnych. Podaj dalej fajny pomysł –to idea tego spotkania. Do udziału w spotkaniu zapraszamy Opiekunów jak i Wolontariuszy z danego Koła (maksymalnie do 3 osób - względy organizacyjno-logistyczne). Nauczyciele otrzymają zaświadczenia o uczestnictwie w spotkaniu.

Ponadto informujemy, że spotkanie wszystkich Wolontariuszy zostało zaplanowane   w miesiącu maju br., będzie to okazja, żebyśmy mogli spotkać się wszyscy. O szczegółach majowego spotkania będziemy jeszcze informować.

Ze względów organizacyjnych uprzejmie prosimy o przesłanie FORMULARZA ZGŁOSZENIOWEGO do dnia 10 marca br. na adres mglinkowska@caritas.pl, lub drogą pocztową na adres Caritas Diecezji Kaliskiej ,ul. Prosta 1a, 62-800 Kalisz.

W razie pytań czy wątpliwości proszę o kontakt tel. 62/7573683

od poniedziałku do piątku w godzinach od 8.00 do 15.00

Serdecznie zapraszamy do udziału w spotkaniu!