Udział Parafii Św. Augustyna w Kostowie w akcji "Tornister Pełen Usmiechów"

Caritas pomaga dzieciom wejść z usmiechem w nowy rok szkolny.

Głównym celem akcji "Tornister Pełene Uśmiechów" jest zwiększenie szans edukacyjnych uczniów poprzez zebranie funduszy na zakup i wyposażenie wyprawek szkolnych dla najuboższych dzieci i młodzieży w Polsce. "Tornister Pełen Uśmiechów" jest akcją organizowaną przez Caritas Polska i diecezjalne Caritas. Od pięciu lat akcja Caritas ma chcarakter ogólnopolski.

Dziekujemy Parafi św. Augustyna w Kostowie (dekanat Trzcinicki), która przystapiła do zbiórki artykułów i przyborów szkolnych. Z wielką radością przyjeliśmy informację, od Księdza Rafała Grześkowiaka Proboszcza Parafi  w Kostowie o wielkim zaangażowaniu wspólnoty parafialnej w akcję  "Tornister Pełen Usmiechów".

DZIĘKUJEMY  wszystkim parafiom, darczyńcą w imeniu dzieci, którym zostanie udzielona pomoc w postaci wyprawek szkolnych za dar serca, życzliwości i  przekazywane artykuły szkolne.

Przypominamy iż Caritas Diecezji Kaliskiej prowadzi zbiórkę artykułów szkolnych do 30 września. Przybory szkolne można przynieść do Centrali naszej diecezjalnej Caritas w Kaliszu, ul. Prosta 1a, od poniedziałku do piątku w godzinach od 8.00 do 14.00.

"JEŚLI CHCESZ POMÓŻ NAM POMAGAĆ"

Parafia Św. Augustyna w Kostowie

"Tornister Pełen Usmiechów"