Uczestnicy i pracownicy WTZ w Słupi spotkali się na uroczystym Śniadaniu Wielkanocnym

We wtorek 27 marca zgodnie z tradycją, jak co roku uczestnicy i pracownicy WTZ w Słupi spotkali się na uroczystym Śniadaniu Wielkanocnym w restauracji La Costa w Kępnie. Przy świątecznym stole zasiadła "rodzina Warsztatu Terapii Zajęciowej" oraz zaproszeni goście. Spotkanie rozpoczęła pani Barbara Woźnica - kierownik WTZ, która przywitała wszystkich obecnych oraz przekazała zebranym serdeczne życzenia świąteczne. Uczestnicy wprowadzili zebranych w klimat Wielkiej Nocy przedstawiając program artystyczny przybliżający tradycje świąteczne. Po wspólnej modlitwie, złożeniu życzeń wszyscy zasiedli do pięknie nakrytych stołów. Pojawiło się na nich wiele tradycyjnych wielkanocnych potraw: świąteczny żur, biała kiełbasa, jajka, sałatki, wędliny, tradycyjna babka i inne słodkości. Śniadanie odbyło się w ciepłej, przyjaznej, rodzinnej atmosferze skłaniającej do refleksji przed nadchodzącymi świętami Wielkiej Nocy. Dla wszystkich uczestników każdorazowe zasiadanie do wspólnego stołu daje możliwość wyrażania wielu pozytywnych emocji oraz kształtuje poczucie jedności i wzajemnej akceptacji, co też w okresie przedświątecznym nabiera szczególnego znaczenia.