Ubogaceni wzajemnym spotkaniem...

Warsztaty Terapii Zajęciowej Caritas w Słupi pod Kępnem.

Warsztat Terapii Zajęciowej jest prowadzony prze Caritas Diecezji Kaliskiej od dnia 1 września 2011 roku. Obejmuje terapią zajęciową 40 uczestników, którymi są osoby niepełnosprawne intelektualnie lub fizycznie, z umiarkowanym albo znacznym stopniem niepełnosprawności.

Warsztat jest placówką pobytu dziennego. Czas pracy w warsztacie wynosi 35 godzin tygodniowo i do 7 godzin dziennie. Praca odbywa się w 8 pracowniach: krawieckiej, plastyczno – rzeźbiarskiej, technicznej, gospodarstwa domowego, komputerowo – publicystycznej, artystycznej, ogrodniczej oraz usprawniania społecznego i zawodowego.

15 czerwca 2016 r. nasz Warsztat odwiedziły dzieci ze Szkoły Podstawowej w Donaborowie. Posileni tortillą po wycieczce rowerowej, uczniowie wzięli udział w zajęciach integracyjnych na poszczególnych pracowniach.

31 maja 2016 r. odwiedzili nas uczniowie ze Szkoły Podstawowej w Rozdrażewie. Dzieci podzielone na grupy, brały udział na poszczególnych pracowniach. Wizytę uczniów zakończyliśmy wspólnym grillowaniem.