Spotkanie opłatkowe uczestników Warsztatu Terapii Zajęciowej Caritas

20 grudnia, to dzień szczególnie uroczysty, ponieważ w tym dniu wszyscy związani z Warsztatem Terapii Zajęciowej w Słupi pod Kępnem spotkali się na uroczystej wigilii w restauracji La Costa w Kępnie. Na świątecznie udekorowanej sali, przy pięknie nakrytych stołach zasiedli zaproszeni goście: przedstawicielka PCPR w Kępnie pani Beata Kosędka, dziennikarka radia SUD pani Joanna Kaczorowska oraz kierownik WTZ pani Barbara Woźnica, ks. Michał Wysota, instruktorzy, uczestnicy i ich rodzice, opiekunowie. Spotkanie rozpoczęła pani Barbara Woźnica powitaniem wszystkich zgromadzonych, podziękowaniem za przybycie i złożeniem świątecznych życzeń. Następnie miała miejsce część artystyczna, czyli jasełka, które zaprezentowali uczestnicy warsztatów. Przedstawienie wszystkim bardzo się podobało, aktorzy otrzymali zasłużone brawa. Instruktorzy i ich podopieczni włożyli bardzo dużo pracy w przygotowanie scenografii, kostiumów i oprawy muzycznej. Wszystko to razem dało spektakularny efekt. Swoim talentem wokalnym mogli pochwalić się również instruktorzy i pracownicy WTZ, którzy zaśpiewali piękną kolędę. Ks. Michał pobłogosławił i złożył życzenia obecnym na uroczystości oraz ich rodzinom, po czym wszyscy z opłatkami w dłoni przemieszczali się z dobrym słowem po sali składając sobie nawzajem najserdeczniejsze życzenia. Po podzieleniu się opłatkiem nastąpiła konsumpcja tradycyjnych, świątecznych potraw. O uczestnikach nie zapomniał św. Mikołaj, który przybył na uroczystość z workiem prezentów. Największym jednak prezentem był zakupiony dla warsztatu bus, którego uroczystego poświęcenia dokonał ks. Michał. Ten magiczny, świąteczny czas spędzony razem upłynął nam w przyjaznej i radosnej atmosferze. Dla wszystkich obecnych było to niewątpliwie niezapomniane spotkanie przepełnione wrażliwością, tolerancją, zrozumieniem, a przede wszystkim miłością. Oby takie wartości towarzyszyły wszystkim w kontakcie z drugim człowiekiem nie tylko w święta, ale każdego dnia.