Rozpoczęcie projektu „Powróćmy jak za dawnych lat-senioralnych wspomnień czar”

Caritas Diecezji Kaliskiej kontynuuje podjęte w roku 2015 działania na rzecz aktywności społecznej promującej integrację wewnątrz  i międzypokoleniową realizując projekt współfinansowany ze środków Ministerstwa Rodziny, Pracy  i Polityki Społecznej. W miniony weekend 28 i 29 kwietnia rozpoczeły się pierwsze zajęcia  projektu „Powróćmy jak za dawnych lat-senioralnych wspomnień czar”, którego uczestnikami są Seniorzy. Za nami pierwsze zajęcia muzyczne, spotkanie ze stylistką, rękodzieło, manikiurzystka, kosmetyczka, zajęcia kabaretowe i nordic walking.

Spotkania Seniorów i wolontariuszy zaangażowanych w realizacje projektu  oparte są   na kreatywnych i prozdrowotnych zajęciach, zaplanowano  cykl spotkań 20 weekendów, w tym 2 z noclegiem. Przed uczestnikami również  wyjazd integracyjno-edukacyjny do Krainy ziół i kwiatów połączony ze zwiedzaniem zamku w Bytowie.  Życzymy  naszym uczestnikom dobrego czasu, wielu niezapomnianych chwil.