KONKURS RODZINNY "Rodzina 5+"

Caritas Diecezji Kaliskiej ogłasza pierwszą edycję konkursu pn. „BĄDŹMY RAZEM”

„RODZINA 5+”, patronat nad konkursem objął J.E.Edward Janiak – Biskup Kaliski

Współorganizatorami konkursu są również: Pani Minister Andżelika Możdżanowska

Pani Nina Adamczewska przewodnicząca Rady Rodziny Szkół im. JP II Diecezji Kaliskiej.

Zapraszamy wszystkie rodziny wielodzietne 5+ do wzięcia udziału w konkursie literackim,

Konkurs polega na wyłonieniu najciekawszej rodzinnej pracy literackiej promującej wartości życia rodzinnego,jest zaproszeniem do dawania świadectwa o świętowaniu niedzieli  w rodzinie, która jest darem czasu rodzinnego. Niedziela to szansa dla zabieganej rodziny na spotkanie z Bogiem i między sobą. Autorzy najciekawszych prac zostaną nagrodzeni zestawami porcelany stołowej. Zestaw stołowy to jest coś, co zdobi stół. Pomyśleliśmy, że dzięki nim rodziny będą mogły jeszcze uroczyściej spędzać niedzielny czas jak również wszelakie święta.

Co trzeba zrobić? Opisać w wybranej formie , w jaki sposób rodzina swiętuje niedzielę, jakie wspólne podejmuje działania.
Terminy:

• 21 luty 2015r.    – ogłoszenie konkursu
  • 16 marca 2015  - koniec terminu składania prac: osobistego i przez pocztę (liczy się data stempla pocztowego!)
  • 20 marca 2015– rozstrzygnięcie konkursu – ogłoszenie wyników
  • 28 marca 2015 – uroczyste wręczanie nagród

Kontakt:

Centrala Caritas Diecezji Kaliskiej, ul. Prosta 1a, 62-800 Kalisz

Tel. 627573683 od poniedziałku do piątku w godzinach od 9.00-14.00

Serdecznie zapraszam do udziału w konkursie

Ks. Jacek Andrzejczak

Dyrektor Caritas Diecezji Kaliskiej