Dziękujemy za Otwarte Serca i Pomocną Dłoń

Otwórz serce swe do ludzi
To naprawdę nie tak mało,
Otwórz serce swe,
Gdy poczujesz jego siłę
Nie rozmieniaj jej na drobne.
Otwórz serce ....
By dla ciebie nie tylko biło…”

Marek Torzewski

Już po raz drugi w dniu 25 stycznia  br., odbył  się koncert charytatywny wraz z loterią fantową, z których dochód

w całości zostanie przeznaczony na pomoc dzieciom znajdującym się w trudnej sytuacji życiowej.

Wieczór rozpoczął koncert w wykonaniu: kwartetu smyczkowego Filharmonii Kaliskiej “LIDIAMO”, Doroty Wróblewskiej, Tomasza Ratajczaka, Lechosława Nowaka oraz uczennic ze Szkoły Podstawowej nr 2 im. Jana Pawła II w Kaliszu. Uroczystość, w restauracji Komoda Club, poprowadził Lech Wierzbowski, aktor Teatru im Wojciecha Bogusławskiego w Kaliszu.

Drugą edycję koncertu charytatywnego pomogli zorganizować:  Krzysztof Grabowski, wicemarszałek Województwa Wielkopolskiego; Krzysztof Nosal, starosta Powiatu Kaliskiego; Grzegorz Sapiński, prezydent Miasta Kalisza; ks. Jacek Andrzejczak, Pani Nina Adamczewska dyrektor Szkoły Podstawowej nr 2 im. Jana Pawła II w Kaliszu oraz ks. Dyrektor Caritas Diecezji Kaliskiej.

W imieniu  organizatorów z całego serca dziękujemy wszystkim, którzy wzięli udział w koncercie i wspomogli tym samym działania Caritas Diecezji Kaliskiej w niesieniu pomocy tym, którzy jej potrzebują.

fot. Radio Rodzina Kalisz