INFORMACJE ORGANIZACYJNE AKCJA LETNIA PRZEDBORÓW 2018

LAS – Letnia Akademia Samodzielności

Caritas Diecezji Kaliskiej ul. Prosta 1A, 62-800 Kalisz; tel.: (62)757 36 83; kalisz@caritas.pl; www.kalisz.caritas.pl

Telefony kontaktowe dla Rodziców

Drodzy rodzice uprzejmie  prosimy o kontakt z uczestnikami w wyznaczonych godzinach. Organizacyjnie jest to ważne, ponieważ podczas posiłków jesteśmy wszyscy razem:) Uprzejmie prosimy o cierpliwość i wyrozumiałość, w razie trudności kontaktu telefonicznego, turnus liczy 140 uczestników dlatego linia może być zajęta.

Adres ośrodka:

OŚRODEK Szkoleniowo-Wypoczynkowy „Pascha”
Przedborów 1A

63-510 Mikstat

Tel. 62 7310401; kom 510 080 655

(Uwaga Ośrodek położony jest w lesie, mogą wystąpić kłopoty z zasięgiem)

ŚNIADANIE - GODZ. 8.30
OBIAD - GODZ. 13.30
KOLACJA- GODZ. 18.30

TRANSPORT dzieci organizuje parafia, prosimy o dostosowanie się do wyznaczonych godzin (przyjazd pierwszego dnia od godz. 15.00 do 16.00 i wyjazd dnia ostatniego o godz. 10.00 - 11.00)

TERMINY AKCJI LETNIEJ PRZEDBORÓW 2018
TURNUS I  16.07-23.07.2018
TURNUS II 25.07-01.08.2018

W trosce o dobro dzieci i w celu ułatwienia pracy wychowawcom prosimy o  dopilnowanie, aby dzieci zabrały ze sobą:

ŚPIWÓR!!!

strój kąpielowy, nakrycie głowy,

latarkę, płaszcz przeciwdeszczowy,

małą poduszkę- jeśli dziecko chce,

buty na zmianę, przybory do mycia,

również cieplejszą odzież w razie załamania pogody.

UWAGA!
Jeśli dziecko ma otrzymywać leki, prosimy zapakować je do osobnej torebki z dokładnym opisem sposobu podawania, nazwiskiem dziecka i przekazać wychowawcy w dniu przyjazdu.

Za zgubione i pozostawiane rzeczy osobiste dopowiada uczestnik kolonii
(proponuje się oznaczenie rzeczy osobistych)
MILE WIDZIANE: dobry humor, kulturalne zachowanie, samodzielność, życzliwość!!!

REGULAMIN
1. Uczestnikiem kolonii może być wyłącznie osoba zakwalifikowana przez organizatora.
2. Uczestnik kolonii zobowiązany jest uczestniczyć we wszystkich zajęciach organizowanych przez opiekunów, stosować się do regulaminów kolonii w Przedborowie. Uczestnik zobowiązany jest do przestrzegania czystości w sanitariatach, miejscach zakwaterowania, stołówce oraz pomieszczeniach ogólnodostępnych
3. Cisza nocna na placówce wypoczynku obowiązuje od 22.00 do 7.00.
4. Zabronione jest spożywanie i posiadanie napojów alkoholowych, używanie środków odurzających i palenie tytoniu.
5. Posiłki mogą być spożywane wyłącznie w miejscach do tego wyznaczonych.
6. Wyjścia poza teren obozu dozwolone są pod opieką wychowawcy.
7. Odwiedziny dziecka w placówce wypoczynku możliwe są wyłącznie za zgodą kierownika kolonii , tylko w miejscach do tego wyznaczonych .Zabrania się przebywania w miejscu zakwaterowania dzieci w namiotach i domkach. Rodzice lub opiekunowie są odpowiedzialni materialnie za szkody poniesione przez swoje dziecko.
8. Uczestnik ponosi odpowiedzialność za posiadane pieniądze, dokumenty, inne cenne rzeczy, aparat fotograficzny itp. , jeśli po przybyciu do miejsca zakwaterowanie nie zostały one oddane do depozytu wskazanego przez Opiekunów.
9. Obowiązuje zakaz posiadania i korzystania z telefonów komórkowych – kontakt z dziećmi na numer w Ośrodku podczas posiłków.
10. Prawni opiekunowie uczestników kolonii zobowiązani są do rzetelnego wypełnienia karty kwalifikacyjnej oraz zapoznania się z niniejszym Regulaminem Uczestnictwa.