Informacje organizacyjne Przedborów 2017 Akcja Letnia

INFORMACJE ORGANIZACYJNE AKCJA LETNIA PRZEDBORÓW 2017

Wypoczynek został zarejestrowany w Ogólnopolskiej elektronicznej bazie - Ministerstwo Edukacji Narodowej

Telefony kontaktowe dla Rodziców

Drodzy rodzice uprzejmie  prosimy o kontakt z uczestnikami w wyznaczonych godzinach. Organizacyjnie jest to ważne, ponieważ podczas posiłków jesteśmy wszyscy razem:) Uprzejmie prosimy o cierpliwość i wyrozumiałość, w razie trudności kontaktu telefonicznego, turnus liczy ponad 120 uczestników dlatego linia może być zajęta.

Adres ośrodka:

OŚRODEK Szkoleniowo-Wypoczynkowy „Pascha”
Przedborów 1A
63-510 Mikstat

Tel. 62 7310401

Dodatkowy kontakt telefoniczny kom 510 080 655 (Uwaga Ośrodek położony jest w lesie, mogą wystąpić kłopoty z zasięgiem)

ŚNIADANIE - GODZ. 8.15
OBIAD - GODZ. 13.30
KOLACJA- GODZ. 18.30

W trosce o dobro dzieci i w celu ułatwienia pracy wychowawcom prosimy o  dopilnowanie, aby dzieci zabrały ze sobą:

ŚPIWÓR!!!

strój kąpielowy,

nakrycie głowy,

latarkę, płaszcz przeciwdeszczowy,

małą poduszkę- jeśli dziecko chce,

buty na zmianę

przybory do mycia,

również cieplejszą odzież w razie załamania pogody.

UWAGA!
Jeśli dziecko ma otrzymywać leki, prosimy zapakować je do osobnej torebki z dokładnym opisem sposobu podawania, nazwiskiem dziecka i przekazać wychowawcy w dniu przyjazdu.

Za zgubione i pozostawiane rzeczy osobiste dopowiada uczestnik kolonii
(proponuje się oznaczenie rzeczy osobistych)

MILE WIDZIANE: dobry humor, kulturalne zachowanie, samodzielność, życzliwość!!!

REGULAMIN
1. Uczestnikiem kolonii może być wyłącznie osoba zakwalifikowana przez organizatora.
2. Uczestnik kolonii zobowiązany jest uczestniczyć we wszystkich zajęciach organizowanych przez opiekunów, stosować się do regulaminów kolonii w Przedborowie. Uczestnik zobowiązany jest do przestrzegania czystości w sanitariatach, miejscach zakwaterowania, stołówce oraz pomieszczeniach ogólnodostępnych
3. Cisza nocna na placówce wypoczynku obowiązuje od 22.00 do 7.00.
4. Zabronione jest spożywanie i posiadanie napojów alkoholowych, używanie środków odurzających i palenie tytoniu.
5. Posiłki mogą być spożywane wyłącznie w miejscach do tego wyznaczonych.
6. Wyjścia poza teren obozu dozwolone są pod opieką wychowawcy.
7. Odwiedziny dziecka w placówce wypoczynku możliwe są wyłącznie za zgodą kierownika kolonii , tylko w miejscach do tego wyznaczonych .Zabrania się przebywania w miejscu zakwaterowania dzieci w namiotach i domkach. Rodzice lub opiekunowie są odpowiedzialni materialnie za szkody poniesione przez swoje dziecko.
8. Uczestnik ponosi odpowiedzialność za posiadane pieniądze, dokumenty, inne cenne rzeczy, aparat fotograficzny itp. , jeśli po przybyciu do miejsca zakwaterowanie nie zostały one oddane do depozytu wskazanego przez Opiekunów.
9. Obowiązuje zakaz posiadania i korzystania z telefonów komórkowych – kontakt z dziećmi na numer w Ośrodku podczas posiłków.
10. Prawni opiekunowie uczestników kolonii zobowiązani są do rzetelnego wypełnienia karty kwalifikacyjnej oraz zapoznania się z niniejszym Regulaminem Uczestnictwa.

Caritas Diecezji Kaliskiej

ul. Prost1A